gototopgototop

Jeste li znali da...

je med jedina hrana koja se ne kvari, arheolozi su probali med koji su pronasli u grobnicama egipatskih faraona i ocijenili da je jestiv?

knjizznica_pitajte2
knj_radno1

11.03.2013.

PETKO U KNJIŽNICI


Posljednjih desetak godina učinjen je značajan pomak u kult. i obrazovnom djelovanju naše knjižnice u Selcu.

Otvorenost knjižnice za suradnju rezultirala je proteklih godina brojnim aktivnostima poput projekta STVARAMO SLIKOVNICU O SELCU u koji su uz knjižnicu bili uključeni škola, vrtić i dječji dom iz Selca. Nakon niza radionica izdana je dvojezična slikovnica-suvenir - NAŠE SELCE čije ilustracije i tekst potpisuju najmlađi iz Selca.

Ipak takve i slične povremene aktivnosti nisu bile dovoljne da se nešto istinski promjeni u čitalačkim navikama naše najmlađe populacije.

Stoga je u suradnji sa vrtićem iz Selca prije četiri godine pokrenut projekt PETAK U KNJIŽNICI – kasnije preimenovan u PETKO U KNJIŽNICI. U suradnji sa najboljim tetama iz vrtića dogovorili smo dan i sat koji odgovara jednima i drugima te krenuli svaki drugi petak oko 10 sati sa pričaonicama. Uz izbor kvalitetnih slikovnica, u ugodnoj i opuštenoj atmosferi knjižnice krenuli smo zajedno u čaroban svijet bajki i priča. I rezultat je vidljiv.

Više u ovoj kategoriji: « Posjet djece iz vrtića

knjige

djecji_kutak

Pikabit

Godina čitanja