gototopgototop

Jeste li znali da...

je Rusija gotovo dvostruko veća površinom od Amerike, a da Amerika ima duplo više stanovnika od Rusije?

knjizznica_pitajte2
knj_radno1

03.06.2019.

XVIII. Jadranski književni susreti

Pozivamo Vas na  XVIII. Jadranske književne susrete koji počinju 6. lipnja u 20 sati monodramom Zagrebačkog glumačkog ateljea Ja koja imam nevinije ruke, koja će se održati u dvorani Zora (Stara škola, Vinodolska 1).  

U predstavi glumi Vesna Tominac Matačić, a prikaz je života najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun.  U ispovjednoj, dnevničkoj formi, u prvom licu, u malo poznatim, pjesnikinjinim autobiografskim zapisima razotkrivaju se intimne traume u kojima se ogledamo kao suvremenici zajedničkog podneblja, istog patrijarhalnog kišobrana, te materinjeg jezika. Tako razgolićen život ovdje predstavlja  temelj kapitalnim djelima poezije koja ne zastarijevaju ni generacijama, već uvijek nanovo nadahnjuju, oplemenjuju, pročišćuju i liječe.

U petak 7. lipnja u 18 sati započinje dodjela dječjih literarnih nagrada Malo sunce i Miće sunce za učenike osnovnih i srednjih škola u prostoru Gradske vijećnice Grada Crikvenice.

U subotu, 8. lipnja u 20 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice održat će se književna večer XVIII. Jadranskih književnih susreta i dodjela nagrade Crikveničko sunce književniku Miri Gavranu. 

Uz ovogodišnjeg laureata sudionici Susreta su: Ljerka Car Matutinović, Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Anela Borčić, Julijana Plenča i Ljerka Toth Naumova.

U glazbenom dijelu sudjeluje KUD Neven iz Selca.

knjige

djecji_kutak

Pikabit

Godina čitanja