gototopgototop

Jeste li znali da...

alkoholna pića sadrže svih 13 minerala neophodnih za ljudski život?

knjizznica_pitajte2
knj_radno1

09.04.2011.

MOJA DEVA BARICA

11
U prepunoj gradskoj vijećnici u Crikvenici 7. travnja 2004.g. u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice svečano je predstavljena nova knjiga, uspješnica novinara Novog lista i književnika Ede Stojčića «Moja deva Barica». 

Predstavljajući se crikveničkoj publici, Edo Stojčić je rekao: «Dok pišem satiru, ogoljujem samog sebe, a tajna je u tome što svi imamo dva lica, jedno okrenuto prema javnosti a drugo intimno i skriveno. Kad ogolite to, u knjizi vidim da sam jedan smiješan tip. A prema van želim biti ozbiljan čovjek».

Glumci Alojz Usenik, Loredana Jurković, Zdenka Jelovčan i Vladimir Bilječević iz dramske skupine «Brezovica» Slovenskog doma u Rijeci  na slovenskom jeziku su izveli insert iz predstave «Antraks» nastale po tekstu Ede Stojčića.

U vedroj atmosferi, s puno smijeha, književni opus Ede Stojčića, a posebno novu knjigu predstavio je Nikola Rončević, koji je za Stojčićev humor rekao da čudesno liječi. Edo obrađuje teme koje nas svakodnevno okupiraju. 

Glumac Siniša Milković čitao je kolumne iz nove knjige, što je izazvalo smijeh nazočnih, a autor je komentirao i objašnjavao kako su iz raznih životnih situacija, koje su ponekad i tragikomične, nastale te kolumne koje se svakog tjedna objavljuju u časopisu «Butiga».

knjige

djecji_kutak

Pikabit

Godina čitanja