gototopgototop

Jeste li znali da...

je Coca Cola bila izvorno zelena?

knjizznica_pitajte2
knj_radno1

17.08.2012.

PREDSTAVLJANJE NOVE POETSKE ZBIRKE "VRIJEME PUNOG MJESECA" LJERKE CAR MATUTINOVIĆ

petak, 17. kolovoza 2012. u 21 sat, atrij hotela "Kaštel" Crikvenica

U atriju hotela "Kaštel" petak, 17. kolovoza predstavljena je nova poetska zbirka hrvatske književnice, pjesnikinja, prozaistice, esejistice, prevoditeljice i Crikveničanke Ljerke Car Matutinović, "Vrijeme punog mjeseca" u izdanju Male knjižnice Društva hrvatskih književnika Zagreb.

O pjesnikinji i njezinoj novoj poetskoj zbirci govorili su prof. Marija Gračaković i književnik Boris Domagoj Biletić.

Pjesnikinja Ljerka Car Matutinović prema svom senzibilitetu poetesa i kada piše prozu, a ne samo pjesmu, rekla je prof. Marija Gračaković predstavljajući novu zbirku od 52 pjesme. Boris Domagoj Biletić istaknuo je kako sa svog čitalačko-kritičkog motrišta mora ocijeniti i ustvrditi kako su pojedine pjesme, ali i čitave cjeline u ovoj zbirci zaista antologijske.

Predstavljanje zbirke održano je u okviru obilježavanja Dana grada Crikvenice i u povodu 600. obljetnice spomena imena Crikvenice, program je vodila prof. Ksenija Car Ilić, stihove iz nove zbirke, uz autoricu, govorio je dramski umjetnik Dubravko Sidor. U glazbenom dijelu večeri nastupali su Marko Matutinović i Valentino Vasilić koji su uglazbili i izveli Ljerkine stihove. Oni su uz ostale prvi put izveli pjesmu autoričina unuka Marka Matutinovića iz predstavljene zbirke pod naslovom "Večeras je puni mjesec".

Medij

knjige

djecji_kutak

Pikabit

Godina čitanja