gototopgototop

Jeste li znali da...

su u New Yorku sve općine otoci, osim Bronxa?

knjizznica_pitajte2
knj_radno1

26.11.2012.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2012.g.

0d 15. listopada do 15. studenoga

PROGRAM
od 15. listopada do 15. studenoga 2012.g.

 

1. GRUPNI POSJET PREDŠKOLACA

Upoznajmo našu Knjižnicu

U organiziranim grupama posjet predškolaca Dječjeg vrtića „Radost“ Crikvenica, knjižnicama u Crikvenici, Selcu, Jadranovu i Dramlju. Upoznavanje s radom knjižnica i besplatno učlanjivanje. Uz zakusku i razgovor organizirat će se i pričanje priča.

…………………..

2. AKCIJA

Vratimo zaboravljenu knjigu

U MHK 2012.g. u svim odjelima Knjižnice korisnici će moći vratiti knjige bez naplate zakasnina. Akcija „Vratimo zaboravljenu knjigu“ organizirat će se u suradnji s Kvarnerskim radiom Crikvenica, koji će svakodnevno u okviru MHK obavještavati građanstvo o našoj akciji.

Besplatan upis za umirovljenike

U okviru MHK i ove godine umirovljenici su u našim mislima! 

3.GRUPNI POSJET UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE

Osmjeh Knjižnici 

U dogovorenim grupama posjet učenika nižih razreda Knjižnicama Grada Crikvenice. Uz zakusku i razgovor o temama koje interesiraju učenike a vezano uz rad Knjižnice, besplatno će se učlaniti prvašiće.
Radosni susret s knjižnicom neka im podari osmjeh kod svakog novog dolaska!
Želja nam je da učenici nižih razreda prihvate knjižnicu kao mjesto edukacije i zabave od samog početka svog formalnog obrazovanja. Tu će korisnu naviku zadržati tijekom cjelokupnog školovanja, a neki i kasnije u procesu cjeloživotnog učenja.

4. IZLOŽBA – Knjižnica Crikvenica

PERUNIKE – nacionalni cvijet Hrvatske , autorica mr.sc. Milka Tica

HAZU je 2000. godine peruniku (iris) proglasila nacionalnim cvijetom Hrvatske.
Izložba će biti postavljena do 15. studenoga 2012.g.

5. KNJIŽEVNA VEČER

U nadi da ćemo uspjeti dogovoriti druženje i predstavljanje književnog opusa planiramo pozvati književnicu SANJU PILIĆ koja bi održala književnu večer za građanstvo u Gradskoj vijećnici 15. studenog i s tim susretom završio bi  MHK. 

6. KNJIŽEVNI SUSRET

- U posjet učenicima za vrijeme MHK Gradska knjižnica dovodi i hrvatske književnike: Ljerku Car Matutinović i Šimu Ešića koji je i dobitnik ovogodišnje književne nagrade CRIKVENIČKO SUNCE za najljepšu pjesmu iz djetinjstva, u okviru Jadranskih književnih susreta – manifestacije koja se već 11 godina početkom mjeseca lipnja održava u Crikvenici u suorganizaciji s DHK.

Kao i uvijek sa smiješkom i radošću dočekivat ćemo naše korisnike, ali u MHK u prostorijama Knjižnice sve posjetitelje očekuju kolačići, sok, kava, mali pokloni koji će razveseliti mlade i starije.

 

RAVNATELJICA
Ksenija Car Ilić

 

U Mjesecu hrvatske knjige 2012. posjet djece predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića "Radost" i prvašića crikveničkih osnovnih škola. 

knjige

djecji_kutak

Pikabit

Godina čitanja