gototopgototop

Jeste li znali da...

sv. Konstantin nije bio samo filozof i filolog, nego i knjižničar u Carigradu

knjizznica_pitajte2
knj_radno1

13.03.2020.

Preventivne mjere u svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom!!!

Upute za korisnike i posjetitelje Gradske knjižnice Crikvenica tijekom trajanja opasnosti od koronavirusa!

U skladu s uputama dobivenima od Županijskog stožera civilne zaštite, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i  Smjernicama za postupanje gradonačelnika Grada Crikvenice u postupku je prilagođavanje poslovanja Gradske knjižnice Crikvenice novonastaloj situaciji u borbi protiv daljnjeg širenja koronavirusa.

Odjeli i ogranci Gradske knjižnice Crikvenica zasad će raditi prema uobičajenom radnom vremenu . 

Posebno naglašavamo:

Svi programi Gradske knjižnice Crikvenica planirani do 1. 4. 2020. godine su otkazani!

Upute za korisnike:

- U slučaju simptoma respiratornih bolesti i/ili povišene temperature obvezno odgoditi osobni dolazak u odjele i ogranke Gradske knjižnice Crikvenica.

- Prilikom posjeta odjelima i ograncima Gradske knjižnice Crikvenica koristiti se postavljenim punktom s dezinfekcijskim sredstvima (od četvrtka, 12. 3. 2020.).

- Pridržavati se uputa o higijenskom postupanju na priloženim komunikacijskim materijalima u odjelima i ograncima te upoznati mjere zaštite od zaraze. Više na linku ovdje.

 

Ne bismo li što kvalitetnije prebrodili novonastalu situaciju, pozivamo i na:

- kućno pretraživanje online https://crikvenica.zaki.com.hr/ poradi pronalaska željenog naslova

- komuniciranje telefonom s traženim odjelom ili ogrankom Knjižnice. Kontakti na linku ovdje

- korisnike koji su nedavno putovali izvan RH, a nemaju simptome bolesti molimo da nas obavijeste o putovanju

 

Povećanje broja posuđenih knjiga

Dodatno, Gradska knjižnica Crikvenica od 12. 3. 2020. povećava broj knjiga koje je moguće posuditi odjednom te svi korisnici mogu umjesto 4 posuditi 6 knjiga ne bi li kroz razdoblje pojačanog opreza potreba za fizičkim posjetima odjelima i ograncima bila što manja. 

Napominjemo da je potrebno voditi računa o mogućim zakasninama svake knjige i ako je potrebno, nakon 30 dana pravovremeno produžiti što je moguće učiniti pozivom odjelu/ogranku.

 

Pozivamo na redovito praćenje obavijesti Nacionalnog stožera civilne zaštite, Županijskog stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a. Gradska knjižnica Crikvenica prilagodit će daljnje postupanje dnevnim uputama nadležnih tijela te ćete o njima biti pravovremeno obaviješteni.

 

Za sve informacije o radu Gradske knjižnice Crikvenica i eventualne upite o mjerama javite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili telefon 243-238

knjige

djecji_kutak

Pikabit

Godina čitanja